top of page

Naš tim 

Naš tim : Meet the Team

Nika Jukić

Magistra Kineziologije u edukaciji i kondicijskoj priremi sportaša. Nika pokreće ideju o uduruzi 2020.godine s ciljem podizanja svijesti o zdravom načinu života u Hrvatskoj. Nika je dugogodišnja reprezentativka Hrvatske u karateu, te osvajačica medalja i  dobitnica stipendija za vrhunkse sportaše. Radi kao osobni trener, a posebno sa ljudima kojima je potrebna lifestyle intervencija (dijabetes, artritis, pretilost...). Osim iskustva u struci, Nika je radila na Erasmus+ Sport projektima, te ima objavljene znanstvene radove u sportskom časopisu i konferencijama. Također, bila je ambasador Hrvatskog Olimpijskog odbora na Simpoziju za mlade, Međunarodne Olimpijske Akademije. Također, 2020.godine priključuje se timu kineziologa i liječnika s ciljem osnivanja prvog Lifestyle Medicine centra u Hrvatskoj. Ljubav prema sportu pretočila je u širenje ideje o zdravom načinu života i lifestyle medicini, a djelovanjem u udruzi glavni joj je cilj pokrenuti promjenu kod ljudi i pružiti im sustav podrške na njihovom putu promjene.

Doris Devetak 

Magistra kineziologije u edukaciji i kineziterapiji. U osnovnoj i srednjoj školi trenirala je odbojku, kasnije se zaljubila i u fitness, a zadnje četiri godine radila je sezonski kao turistički vodič kajacima i instruktor windsurfinga. 
Na Kineziološkom fakultetu otkrila je svoju strast prema rehabilitaciji ozljeda. Od tog trenutka, Doris se usmjerava učenju i istraživanju ljudskog tijela i uma te njihove povezanosti sa tjelesnom aktivnošću. Pohađala je brojne dodatne seminare i tečajeve van fakulteta, a završila je i semestar na Fakultetu pokreta i rehabilitacijskih znanosti u Leuvenu, Belgiji (jedan od najstručnijih fakulteta u polju rehabilitacijskih znanosti u Europi). 
2020.godine počinje raditi u fitness centru Dvorana gdje provodi rehabilitaciju ozljeda, manualne terapije i masaže. Svojim djelovanjem u udruzi Tvornica zdravlja želi doprinijeti razvoju Vaše svijesti o zdravom načinu života i omogućiti Vam bezbolnu svakodnevicu.  

Luka Klaso 

Luka je student 4.godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, na usmjerenju Kondicijska priprema sportaša. Većinu svog života proveo je baveći se sportom i to plivanjem, a uz koje su mu omiljeni košarka i auto-moto sport, te ih proučava i sa stričnog aspekta. S obzirom na veliku ljubav prema sportu, slobodno vrijeme od fakultativnih obaveza provodi u prirodi i vozeći bicikl. Ljubav prema kineziologiji rodila se zbog individualnog pristupa koji ova znanost nudi, te mu je cilj pronaći načine kojima može pomoći pojedincima da ostavre svoj maksimalni potencijal. Luka vjeruje da upravo kroz Tvornicu Zdravlja može pomoći ljudima pružiti upravo to, te želi naglasiti stručnost tima udruge i posvećenost radu.

bottom of page